Програма з курсу вивчення навчальної дисципліни “Друга іноземна мова (німецька)” призначена для студентів факультету іноземної філології на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр».

Предметом вивчення  навчальної дисципліни є обсяг лексики та граматики іноземної мови, що дає можливість здійснювати професійне спілкування та одержати необхідну професійну інформацію з іноземних видань.

Міждисциплінарні зв’язки під час вивчення курсу сприяють інтенсифікації процесу навчання і  передбачають використання структурних елементів знань з одного циклу дисциплін в іншому.  Дисципліна „Друга іноземна мова (німецька)“ тематично пов’язана з дисциплінами, що вивчаються згідно з навчальним планом освітньої кваліфікації „бакалавр“: практичний курс англійської мови та сучасної української літературної мови, латинська мова, теоретичний курс основної та другої іноземної мови (морфологія, лексикологія, стилістика), країнознавство (реалії, власні назви, тощо). Таким чином студенти мають можливість детальніше ознайомитися та вивчити фонетичні, морфологічні та синтаксичні особливості німецької, української та англійської літературної мови.