Викладач: Слободна Надія Богданівна   - викладач кафедри  образотворчого мистецтва, дизайну та методики їх навчання. Науковець ТНПУ ім. В.Гнатюка.
  Обов'язкова (вибіркова) дисципліна циклу професійної (загальної) підготовки.

Електронний курс призначено для вивчення дисципліни студентами 2 курсу другого (магістерського) рівня підготовки спеціальності   022 Дизайн 



Мета: опанування магістрами дизайну теоретичних знань і формування у них практичних умінь та навичок щодо самостійного розв’язання прикладних проблем, пов’язаних із питаннями охорони та захисту авторських прав. Запропонований курс дозволить студентам опанувати питання щодо права інтелектуальної власності, яке спрямовано на підготовку сучасного високопрофесійного фахівця, спроможного самостійно вирізняти в повсякденному житті об’єкти права інтелектуальної власності, вміти охороняти свої результати творчої діяльності, а у випадку посягання чи порушення права – правильно та оперативно захищати свої законні права та інтереси самостійно та/або шляхом звернення до відповідних компетентних органів. Сучасний фахівець повинен вміти вирізняти одні об’єкти права інтелектуальної власності від інших, знати строки чинності майнових прав на них, вміти правильно та ефективно охороняти права на об’єкти інтелектуальної власності, не порушувати права інших осіб.

Ключові слова: