Викладач: Барладин Ольга Романівна – кандидат медичних наук, доцент кафедри фізичного виховання та реабілітації. Науковець ТНПУ ім. В.Гнатюка.
 Обов'язкова (вибіркова) дисципліна циклу професійної (загальної) підготовки.

Електронний курс призначено для вивчення дисципліни студентами 1 і 2 курсу першого (бакалаврського) рівня підготовки спеціальності 012 Дошкільна освіта 

Дисципліна «Педіатрія» спрямована на формування визначених освітньо-професійною програмою загальних та фахових компетентностей, зокрема здатності поглиблювати загальнобіологічну і методичну підготовку бакалаврів  дошкільної освіти; навчити здобувачів вищої освіти використовувати теоретичні знання про розвиток дитини в нормі і при патології, уявлення про клініку захворювань, що часто зустрічаються, про профілактику хвороб і санітарно-гігієнічні навички догляду за здоровою і хворою дитиною раннього і дошкільного віку на етапах її розвитку; виховання у студентів інтелектуальних, моральних, етичних та інших якостей, необхідних фахівцю дошкільної освіти.

Метою вивчення навчальної дисципліни є формування у майбутнього фахівця дошкільної освіти необхідного рівня теоретичних знань, практичних вмінь та навичок, а також вміння аналізувати й застосовувати одержані знання для здійснення професійної діяльності.

Ключові слова: дитячий вік, захворювання, профілактика.