Викладач:   Пежинська Ольга Михайлівна - кандидат філологічних наук, доцент кафедри  романо-германської філології.

 Науковець ТНПУ ім. В. Гнатюка: http://www.library.tnpu.edu.ua/index.php/naukometriia/naukovtsi-tnpu/318-alfavitnyi-filtr/p/3038-pezhynska-olha-mykhailivna

Обов'язкова дисципліна циклу професійної підготовки.

Електронний курс призначено для вивчення дисципліни студентами 3 курсу першого (бакалаврського) рівня підготовки спеціальності 014.04 Середня освіта. Мова та література (французька).

Мета: ознайомлення студентів зі станом наукового знання в галузі французької теоретичної граматики та фонетики, загальними положеннями сучасної граматичної теорії, основами морфологічної і синтаксичної систем французької мови, а також формування у студентів навичок наукового мислення та розвиток вмінь аналізу емпіричного матеріалу; вивчення класифікацій фонем у системі мови, типів модифікацій звуків, правил складоподілу та типів складів, опрацювання компонентів інтонації, а також формування у студентів відповідних фонетичних навичок і розширення культурного світогляду студентів, розвиток творчих якостей сучасного педагога.

Ключові слова: французька мова, граматична система, морфологія, синтаксис, теоретична фонетика, семантико-морфологічні характеристики частин мови.