Викладач:  Шуляк Ірина Михайлівнакандидат філологічних наук, викладач кафедри англійської філології та методики навчання англійської мови. Науковець ТНПУ ім. В.Гнатюка 

Вибіркова дисципліна циклу професійної  підготовки

Електронний курс призначено для вивчення дисципліни студентами другого року навчання другого (магістерського) рівня підготовки спеціальності  035.041 Філологія. Германські мови та літератури (переклад включно), перша - англійська  (Англійська мова і література).

Мета навчальної дисципліни “Лінгвопрагматичний аспект перекладу” полягає у розширенні й поглибленні знань студентів у сфері перекладу, а саме: ознайомити із закономірностями взаємодії мовних та позамовних засобів комунікації у перекладацькій діяльності, специфікою перекладу різних за жанром текстів та особливостей усного перекладу в різних комунікативних умовах, прагматичною адаптацією перекладу з метою забезпечення рівності комунікативного ефекту в оригіналі та перекладі, що уможливить формування у студентів фахових компетентностей, необхідних для успішного усного та писемного перекладу й спілкування іноземною мовою.

Ключові слова: лінгвістична прагматика, переклад, комунікація, перекладацькі трансформації, адаптація, аудіо-візуальний переклад.