Викладач:  Хома Олександр Віталійович  - асистент кафедри фізичного виховання та реабілітації. Науковець ТНПУ ім. В.Гнатюка 

Обов'язкова (вибіркова) дисципліна циклу професійної (загальної) підготовки.

Електронний курс призначено для вивчення дисципліни студентами 1 курсу першого (бакалаврського) рівня підготовки спеціальностей: 014.06 Середня освіта (Хімія), 014.05 Середня освіта (Біологія та здоров'я людини), 014.15 Середня освіта (Природничі науки), 202 Захист і карантин рослин.

Мета: послідовне формування фізичної культури особистості фахівця відповідного рівня вищої освіти.

Завдання:

1.Формування розуміння ролі фізичної культури в розвитку особистості і підготовки її до професійної діяльності, мотиваційно-ціннісного ставлення до фізичної культури, стратегія на здоровий спосіб життя, фізичне вдосконалення та самовиховання, потреби у щоденних заняттях фізичними вправами і спортом; 

2.Формування системи знань та умінь з фізичної культури та здорового способу життя, необхідних в процесі життєдіяльності, навчанні, роботі, сімейному фізичному вихованні; 

3.Формування здоров’язберігаючих та здоров’язміцнюючих компетентностей студентів у процесі навчання у ВНЗ та технологій їх впровадження у навчально-виховний процес освітніх закладів.

4. Оволодіння системою практичних умінь та навичок занять головними видами рухової активності і формами ефективної фізкультурної діяльності.

5. Забезпечення загальної та професійно-прикладної та військово-прикладної фізичної підготовки, що визначають психофізичну підготовленість студентів хіміко-біологічного факультету  до життєдіяльності й обраної професії.

6. Здатність до виконання державних тестів і нормативів на рівні вимог освітньо-кваліфікаційних характеристик спеціаліста.

Ключові слова: фізичне виховання, здоров'я, фізичний розвиток, фізична підготовка.