У навчальних планах ОПП «Управління навчальним закладом» дисципліна «Освіта за кордоном (управлінський аспект)» є вибірковою навчальною дисципліною. У результаті вивчення навчальної дисципліни магістранти знатимуть особливості реформування систем освіти за кордоном; управління закладом освіти за кордоном; вмітимуть співвідносити світові освітні тенденції з національною специфікою освітньої галузі; аналізувати та робити висновки про освітні системи за кордоном; визначати та порівнювати особливості управління закладами освіти в різних країнах; окреслювати можливості для адаптації та впровадження інноваційного зарубіжного досвіду у національну освітню систему.

Метою викладання навчальної дисципліни є оволодіння магістрантами знаннями про світові освітні тенденції та закономірності розвитку освіти в різних країнах, зокрема, принципи освітнього менеджменту, функції і стилі управлінської діяльності в закладах освіти.

Зміст дисципліни «Освіта за кордоном (управлінський аспект)» розроблено на основі відповідних положень щодо підготовки фахівців спеціальності 073 Менеджмент, норм і традицій вищої університетської освіти, а також профілю освітньо-професійної програми.