Викладач:  Винничук Олег Теофілович - кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки та менеджменту освітиНауковець ТНПУ ім. В. Гнатюка 

Обов'язкова дисципліна циклу загальної підготовки

Електронний курс призначено для вивчення дисципліни студентами першого (бакалаврського) рівня підготовки спеціальності 014 Середня освіта (Біологія), 014 Середня освіта (Біологія та здоров'я людини), 014 Середня освіта (Хімія), 014 Середня освіта (Природничі науки), 202 Захист і карантин рослин.

Курс «Педагогіка» покликаний допомогти студентам хіміко-біологічного факультету оволодіти теоретичними основами сучасної педагогіки, розвинути професійне мислення, оволодіти практичними уміннями і навичками, необхідними для ефективної роботи в закладах освіти.

Мета вивчення навчальної дисципліни: забезпечити теоретичну і практичну підготовку студентів до виконання функціональних обов’язків вчителя, створити умови, наближені до практичної професійної діяльності; забезпечити творчий розвиток особистості студента та опанувати систему знань: загальнометодологічні основи педагогіки; теорію і практику процесу виховання; дидактику як теорію освіти і навчання.

Основні завдання дисципліни: сформувати педагогічну когнітивну сферу особистості майбутнього фахівця в галузі природничих наук, формування навичок організації самостійної роботи студентів у навчанні; засвоєння принципів та підходів до організації сучасної освіти; розвиток та формування педагогічного мислення, основних принципів культури спілкування.

Ключові слова: освіта, знання, навички, виховання, школа.