Викладач:  Олексюк Наталія Степанівна  - доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри соціальної роботи та менеджменту соціокультурної діяльностіНауковець ТНПУ ім. В.Гнатюка.

Основна дисципліна циклу професійної підготовки.

Електронний курс призначено для вивчення дисципліни студентами 3 курсу першого (бакалаврського) рівня підготовки спеціальності 231 Соціальна робота (ОПП Соціальна робота).

Мета: формування у майбутніх соціальних працівників: розуміння необхідності соціального супроводу осіб/сімей, які опинилися в СЖО відповідно до сучасних соціальних запитів суспільства та сутності соціального супроводу як технології соціальної роботи з клієнтами та сім’ями; знань про особливості життєдіяльності, потреби та проблеми осіб та сімей, які опинилися в СЖО; умінь і навичок соціального супроводу; бажання вивчення та застосування провідних ідей вітчизняного та зарубіжного досвіду соціального супроводу; готовності до виконання функціональних обов’язків та дотримання кваліфікаційних вимог до спеціалістів, які здійснюють соціальний супровід.

Ключові слова: соціальний супровід, складні життєві обставини; фахівець із соціальної роботи.