Викладач:  кандидат філософських наук Тимків Ірина Михайлівна - кандидат філософських наук, доцент кафедри філософії та суспільних наук.  

 Науковець ТНПУ ім. В. Гнатюка:

http://www.library.tnpu.edu.ua/index.php/naukometriia/naukovtsi-tnpu/321-alfavitnyi-filtr/t/3332-tymkiv-iryna-mykhailivna  

Обов'язкова дисципліна циклу професійної (загальної) підготовки

Електронний курс призначено для вивчення дисципліни студентами 2 курсу першого (бакалаврського) рівня підготовки спеціальності 014 Середня освіта (Географія),  101 Екологія, 106 Географія, 242 Туризм).

Мета: надання знань з філософії як світогляду людини, або сукупності поглядів на світ у цілому та ставлення людини до цього світу, в розумінні онтологічних, гносеологічних, аксіологічних і соціальних проблем буття. 

Завдання – забезпечити засвоєння специфіки філософського осягнення дійсності, ознайомити із наявними філософськими концепціями, які розкривають поліфонізм та плюралізм філософського мислення, створити умови для формування світоглядно-методологічної культури студентів. 

Ключові слова: світогляд, філософія, історія філософії,  філософська антропологія, аксіологія, екзистенціалізм, персоналізм