Викладач: Столяр Оксана Борисівна  - доктор біологічних наук, професор кафедри хімії та методики її навчання. Науковець ТНПУ ім. В.Гнатюка 

 Обов'язкова (вибіркова) дисципліна циклу професійної (загальної) підготовки

Електронний курс призначено для вивчення дисципліни студентами 1 курсу другого (магістерського) рівня підготовки спеціальностей: 014.06 Середня освіта (Хімія).

Мета: забезпечити знання про просторові взаємодії макромолекул та сучасними підходами молекулярного дизайну функціональних молекул та нанорозмірних структур на основі розуміння невалентних взаємодій між молекулами..

 Завдання .З’ясувати принципи просторових взаємодій макромолекул та їх роль у функціонуванні (розпізнаванні, каталізі, інтеграції у надмолекулярні структури) та перспективи їх практичного використання.

 У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

знати: властивості міжмолекулярних взаємодій, їх вплив на фізичні, хімічні та спектральні властивості речовин, основні концепції супрамолекулярної хімії..

вміти:  - створювати моделі просторових взаємодій макромолекул;

 працювати на вимірювальних приладах (ваги, оптичні прилади, роторні центрифуги).,

передбачати фізичні, хімічні та спектральні властивості хімічних сполук на основі розуміння природи міжмолекулярних взаємодій та основних принципів супрамолекулярної хімії. характеризувати міжмолекулярні структури спектральними методами.

Ключові слова