ВикладачЗаставецька Леся Богданівна - доктор географічних наук, професор кафедри географії та методики її навчання.  Науковець ТНПУ ім. В. Гнатюка.

Обов'язкова (вибіркова) дисципліна циклу професійної (загальної) підготовки.

Електронний курс призначено для вивчення дисципліни студентами 1 курсу другого (магістерського) рівня підготовки спеціальності 014.07 Середня освіта (Географія), 101 Екологія, 103 Науки про Землю (Конструктивна географія), 103 Науки про Землю (Суспільна географія), 103 Науки про Землю (Гідрологія), 106 Географія, 242 Туризм.

Курс «Сучасні концепції суспільної географії» є однією із базових дисциплін при підготовці магістрів географів. Він забезпечує формування цілісного уявлення про парадигми, теорії і концепції на яких вибудовуються суспільно-географічні дослідження. Він є логічним завершенням вивчення низки галузевих суспільно-географічних дисциплін.

Метою вивчення навчальної дисципліни «Сучасні концепції суспільної географії» є формування у здобувачів вищої освіти здатності швидко і якісно аналізувати суспільно-географічну інформацію з різних джерел, використовувати методи і прийоми суспільно-географічних досліджень, а також правильно розуміти суть суспільно-географічних теорій і концепцій; коректно використовувати сучасні методи суспільно-географічних досліджень: просторового, системного та статистичного аналізу, математичного моделювання, математичних методів та комп’ютерних технологій при вирішенні конкретних наукових задач, що лежать в об’єктно-предметному полі дослідження суспільної географії.

Ключові слова: суспільна географія, концепції, теорії, методологія географії