Викладач: Лещук Галина Василівна - кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної роботи та менеджменту соціокультурної діяльності. Науковці ТНПУ ім. В.Гнатюка

Обов'язкова дисципліна циклу професійної (загальної) підготовки

Електронний курс призначено для вивчення дисципліни студентами 3 курсу першого (бакалаврського) рівня підготовки спеціальності  028 Менеджмент соціокультурної діяльності

Мета: зміцнення та поглиблення знань, отриманих студентами під час навчання в університеті за спеціальністю «Менеджмент СКД», формування професійно значущих якостей та особистісних рис менеджера СКД.

Ключові слова: соціокультурний заклад, управлінська діяльність, соціокультурна діяльність.


ВИРОБНИЧА ПРАКТИКА ДЛЯ СТУДЕНТІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ

«МЕНЕДЖМЕНТ СОЦІОКУЛЬТУРНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ»

 Виробнича практика студентів спеціальності «Менеджмент соціокультурної діяльності» – важлива складова практичної підготовки висококваліфікованих фахівців у галузі соціокультурної діяльності. У сучасних умовах підготовка фахівців-менеджерів соціокультурної діяльності вимагає удосконалення організації та проведення практики студентів у відповідності із трансформаціями соціально-культурних умов життя українського суспільства. Практика є органічною частиною навчально-виховного процесу у ЗВО, а також важливою ланкою в системі професійної підготовки менеджерів СКД і представляє собою цілеспрямовану діяльність студентів із закріплення теоретичних знань та практичних умінь і навичок у процесі професійної діяльності. Виробнича практика спрямована на зміцнення в умовах професійної діяльності знань, отриманих студентами у процесі навчання в ЗВО, оволодіння навичками вирішення соціально-культурних, управлінських та професійних завдань соціокультурної діяльності. Практика дозволяє підготувати студента до всієї більш ускладнюваної професійної діяльності у соціокультурній сфері.

Мета виробничої практики зміцнення та поглиблення знань, отриманих студентами під час навчання в університеті за спеціальністю «Менеджмент СКД», формування професійно значущих якостей та особистісних рис менеджера СКД.

Основні завдання виробничої практики:

1. Закріплення та поглиблення теоретичних знань на практиці, формування у студентів практичних навичок та компетенцій.

2. Вивчення змісту діяльності закладів соціокультурного профілю.

3. Сприяння накопиченню студентами досвіду професіональної діяльності, формування креативних підходів у виборі засобів та методів організації соціокультурної діяльності.

4. Формування соціально активного відношення студентів до професійної діяльності.

5. Вдосконалення професійних компетенцій, необхідних для реалізації основних функцій менеджерів соціокультурної діяльності.

Виробнича практика спрямована на поглиблене ознайомлення з практикою діяльності закладів соціокультурної сфери та формування професійних знань, умінь та навичок:

- фахово грамотно планувати виробничий процес у закладах соціокультурної сфери;

- організовувати та проводити культурно-дозвіллєві заходи, реалізовувати соціокультурні проекти та програми;

- організовувати діяльність, спрямовану на задоволення соціально-культурних потреб населення в сфері культури та дозвілля;

- пошуку та аналізу інформації про різні аспекти розвитку соціокультурної діяльності;

- оволодіння технологічними основами соціокультурної діяльності.

Студенти спеціальності «Менеджмент соціокультурної діяльності» проходять виробничу практику в 3-му семестрі у розмірі 3 кредитів.