Викладач:  Калаур Світлана Миколаївна - доктор педагогічних наук, професор кафедри соціальної роботи і менеджменту соціокультурної діяльності. Науковець ТНПУ ім. В.Гнатюка.

Обов'язкова дисципліна циклу професійної підготовки

Електронний курс призначено для вивчення дисципліни студентами 1-2 курсів першого (бакалаврського) рівня підготовки спеціальності  028 Менеджмент соціокультурної діяльності, 016 Спеціальна освіта (Інклюзивна освіта), 053 Психологія бізнесу і управління.

 Електронний курс призначено для вивчення здобувачами освіти другого (магістерського) рівня підготовки вищої освіти спеціальності 232 Соціальна робота, 011 Соціальна педагогіка та 073 Менеджмент .

Мета навчальної дисципліни – Формування у здобувачів освіти теоретичних уявлень про місце і значення конфліктів у повсякденному житті та розвиток практичних умінь і навичок розв’язувати конфліктні протистояння у майбутній професійній діяльності.

Ключові слова: конфліктологія, конфлікт, функції і типологія конфліктів, причини конфлікту та його структура, поведінка людей в конфлікті, динаміка конфлікту, механізми виникнення конфліктів, форми конфлікту, управління конфліктами, внутрішньоособистісний конфлікт, міжособистісні конфлікти, конфлікти в організаціях, конфлікти в сфері управління, сімейні конфлікти, група і конфлікт, насилля, стрес.