Викладач: Олендр Тетяна Михайлівна – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри іноземних мов. Науковець ТНПУ ім. В.Гнатюка.
Електронний курс призначений для вивчення дисципліни «Порівняльна типологія англійської та української мов» студентами рівня вищої освіти «магістр» спеціальності «Середня освіта (Українська мова і література)».

Курс спрямований на вивчення мовних одиниць, засобів їх поєднання і функціонування у словосполученні або реченні англійської мови у порівнянні та співвіднесенні з рідною мовою для більш глибокого осмислення універсального та специфічного у англомовній картині світу, що сприятиме грамотному мовленню та здійсненню якісних перекладів з української мови на англійську і навпаки з урахуванням особливостей структури та будови обох мов.

Завданням вивчення дисципліни є дослідити базові категорії та основні поняття лінгвістики, навчити студентів виявляти ізоморфні й аломорфні риси та явища у кожній із порівнюваних мов.

Ключові слова: порівняльна граматика, морфологія, частини мови, синтаксис, словосполучення, речення, ізоморфізм, аломорфізм.