Викладач:   Огниста Катерина Миколаївна   - кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент кафедри фізичного виховання та реабілітації. Науковець ТНПУ ім. В.Гнатюка.

Обов'язкова (вибіркова) дисципліна циклу професійної (загальної) підготовки.

Електронний курс призначено для вивчення дисципліни студентами 3 курсу першого (бакалаврського) рівня підготовки спеціальності 014.11 Середня освіта (Фізична культура), 014.11 Середня освіта (Фізична культура і спортивні танці), 017 Фізична культура і спорт (Фізична культура і спорт), 017 Фізична культура і спорт (Фізична реабілітація)

 Електронний курс призначено для вивчення дисципліни студентами 1 курсу другого (магістерського) рівня підготовки спеціальності 014.11 Середня освіта (Фізична культура), 017 Фізична культура і спорт (Фізична реабілітація), 017 Фізична культура і спорт (Фізична культура і спорт).

Метою є вивчення навчальної дисципліни є теорія і методика фізичного виховання дітей молодшого шкільного віку, а також оволодіння професійними навичками і уміннями, які необхідні для педагогічної організаційної роботи у загальноосвітньому навчальному закладі.

У ході викладання навчального курсу здійснюється вивчення теорії і методики фізичного виховання дітей молодшого шкільного віку, оволодіння формами, методами та засобами, які входять в арсенал фізичного виховання.

Міждисциплінарні зв’язки: навчальна дисципліна має зв’язки з такими навчальними дисциплінами як: анатомія людини, педагогіка, основи гімнастики, основи легкої атлетики, рухливі ігри, вступ до спеціальності, характеристика сфери фізичного виховання, олімпійський та професійний спорт.

Ключові слова. Вчитель початкових класів, учень, фізичне виховання, теорія і методика фізичного виховання.