Викладач:  Янковська Любов Володимирівна - кандидат географічних наук, доцент кафедри геоекології і методики навчання екологічних дисциплін. Науковець ТНПУ ім. В.Гнатюка.

Обов'язкова (вибіркова) дисципліна циклу професійної (загальної) підготовки.

Електронний курс призначено для вивчення дисципліни студентами 2 курсу другого (магістерського) рівня підготовки спеціальності  101 Екологія.

У курсі вивчаються основні методи і технології вилучення та переробки твердих побутових відходів (ТПВ). Особлива увага приділена екологічно безпечним технологіям поводження з відходами з метою мінімізації негативного впливу на довкілля. Даний курс спрямований на формування у студентів навичок системного підходу щодо використання відходів як вторинної сировини; забезпечення майбутніх фахівців знаннями та уміннями, необхідними при розв’язуванні інженерних задач, для прийняття правильних проектних та технологічних рішень, для успішного виконання у майбутньому своїх функціональних обов’язків.
 Ключові слова: утилізація, рекуперація, сортування, тверді побутові відходи, полігони ТПВ, сміттєспалювальні заводи, сміттєпереробні заводи.