Викладач:  Литвин Любов Мирославівна - кандидат економічних наук, доцент кафедри філософії та суспільних наук. Науковець ТНПУ ім.В. Гнатюка 

Обов'язкова  дисципліна циклу професійної  підготовки

Електронний курс "Управління фінансово-економічною діяльністю закладів освіти" призначено для вивчення дисципліни студентами 1 курсу другого (магістерського) рівня підготовки денної та заочної форми навчання спеціальності 073 Менеджмент (Управління навчальним закладом), галузі знань: 07 Управління та адміністрування.

Вивчення дисципліни дає базові знання, необхідні для ефективної діяльності фахівців у сфері управління освітою, як теоретиків, так і практиків.

Мета дисципліни: формування сучасного управлінського мислення та системи спеціальних знань і навичок з управління фінансово-економічною діяльністю закладів освіти на основі  розуміння процесу та механізму фінансування закладів освіти різних форм власності та можливих напрямів їх вдосконалення.

У курсі розглядаються основні механізми та інструменти управління фінансово-господарською діяльністю в освітній сфері, моделі фінансової автономії закладу освіти, сучасні світові тенденції управління фінансово-господарської діяльністю в освітній сфері.
Ключові слова: фінансування освіти, кошторис школи, освітні субвенції, грантове фінансування, методи фінансування.