Викладач: Надія Михайлівна Дробик - доктор біологічних наук, професор кафедри загальної біології та методики навчання природничих дисциплін. Науковець ТНПУ ім. В.Гнатюка

 Обов'язкова (вибіркова) дисципліна циклу професійної (загальної) підготовки

Електронний курс призначено для вивчення дисципліни студентами 1 курсу другого (магістерського) рівня підготовки 014 Середня освіта (Біологія) та 091 Біологія.

Нормативна навчальна дисципліна для студентів освітнього ступеня магістр спеціальностей 014 Середня освіта (Біологія) та 091 Біологія.

Зміст дисципліни відображає ключові проблеми сучасної біологічної науки у їх ретроспективному огляді та оцінку перспективи їх науково-теоретичного розвитку та практичного використання: структурно-функціональна організація біологічних систем,  походження і еволюція життя (включно антропогенез), молекулярно-біологічні дослідження і проблеми їх впровадження у медицині, фармації, біотехнологіях та сільському господарстві, інтеграція та регуляція метаболізму, стійкість біологічних систем, біотехнологія в отриманні харчів, біопалив та енергії, екотехнології.

Ключові слова: біологія, відкриття, науково-технологічний прогрес, людина, біосфера.