Викладач:  Грицак Людмила Русланівна - доктор біологічних наук, професор кафедри загальної біології та методики навчання природничих дисциплін.  Науковець ТНПУ ім. В.Гнатюка.

 Обов'язкова (вибіркова) дисципліна циклу професійної (загальної) підготовки.

Електронний курс призначено для вивчення дисципліни здобувачами освіти 1 курсу першого (бакалаврського) рівня підготовки спеціальності 162 Біотехнології та біоінженерія освітньо професійної програми "Екологічна біотехнологія", 4 курсу 014.05 Середня освіта (Біологія та здоров'я людини, хімія), 014.15  Середня освіта (Природничі науки).

Мета: формування у здобувачів оосвіти ґрунтовних знань про закономірності взаємодії окремих організмів, популяцій, біоценозів із різними чинниками середовища їх існування; механізми підтримання чисельності особин у популяціях; принципи функціонування екосистем та екологічні закони, які забезпечують екологічну та біологічну рівновагу в біосфери. у цілому. Опанування матеріалу цієї дисципліни не лише закладає фундаментальну основу для успішної підготовки майбутнього фахівця-еколога, але й сприяє формуванню екологічного мислення та дозволяє швидко віднаходити ефективні шляхи розв’язання екологічних проблем.

Ключові слова: екологія, екологічні фактори, популяція, біоценоз, екосистема, біосфера