Викладач: Альтгайм Любов Богданівна - кандидат географічних наук, доцент кафедри географії України і туризму. Науковець ТНПУ ім. В. Гнатюка.

 Обов'язкова дисципліна циклу професійної (загальної) підготовки.
Електронний курс призначено для вивчення дисципліни студентами 3 курсу першого (бакалаврського) рівня підготовки спеціальності  242 Туризм.

Метою вивчення навчальної дисципліни «Організація екскурсійних послуг» є надати студентам знання і вміння для розв’язання ними таких завдань у сфері туристичного бізнесу:

- що таке екскурсійна послуга;

- які умови надання екскурсійних послуг;

- історія формування екскурсійних послуг загалом та на території України;

- створення нових видів екскурсійних послуг для туристичної фірми та забезпечення швидкого реагування на всі зміни у соціальній сфері ринку;

- тематика екскурсійних послуг, її значення та можливості розширення у сучасних умовах;

- формування екскурсійних маршрутів;

- відбір об’єктів для екскурсійних маршрутів;

- класифікація екскурсій, та особливості їх формування;

- особливості підготовки екскурсій;

- методичні особливості їх проведення.


Ключові слова: сутність, мета, предмет, основні завдання «Організація екскурсійних послуг», зародження та історія розвитку і становлення екскурсійної діяльності в Україні, значна увага приділяється екскурсії як процесу пізнання, тематиці, етапам підготовки екскурсії, методиці її проведення, формам і методам підготовки і проведення екскурсій різних видів та їх особливості для різних екскурсійних груп, диференційний підхід до екскурсійного обслуговування, підготовка екскурсоводів та вимоги до них. В основу екскурсійної діяльності покладено принципи науковості, правдивості, зв'язок теорії із життям.