Викладач: Сіткар Віктор Ілліч - кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології розвитку та консультування. Науковець ТНПУ ім. В.Гнатюка 
Обов'язкова (вибіркова) дисципліна циклу професійної (загальної) підготовки

Електронний курс призначено для вивчення дисципліни студентами 2 курсу першого (бакалаврського) рівня підготовки вищої освіти спеціальності 053 Психологія.

Предметом вивчення навчальної дисципліни є явища, закономірності та механізми психічного життя людей, в сфері стосунків, що регулюються правом; питання оптимального залучення людських ресурсів до виробництва, управління, навчання та інших видів діяльності; розгляд і дослідження питань чи проблем з метою дійти правильного висновку, дати дійсну оцінку тощо.

«Методика проведення психологічної експертизи в різних галузях психології» ознайомлює та озброює студентів сучасними знаннями про предмет та завдання психологічної експертизи; галузі застосування та технології проведення психологічної експертизи; специфікою особистісної та професійної готовності психолога (практичного психолога) до проведення психологічної експертизи.

Практичні заняття з даного курсу дозволяють сформувати уміння на основі наукових принципів психології робити аналіз проблем, які розглядає експертиза, для покращення ефективності діяльності та успішного здійснення професійних завдань фахівцями; приймати практичні рішення щодо оптимального застосування набутих знань при виконанні своїх професійних обов’язків (трудової, судово-психологічної, медико-педагогічної та інших експертиз). Засвоїти основні психодіагностичні методи та методики, які використовуються під час проведення психологічних експертиз.

Ключові слова:  експерт, експертиза, судово-психологічна експертиза, медико-педагогічна експертиза, експертиза в галузі освіти, управлінська експертиза, експертиза рекламних повідомлень.