ВикладачМоскалюк Наталія Володимирівна  - кандидат педагогічних наук, викладач кафедри ботаніки та зоології. Науковець ТНПУ ім. В.Гнатюка

Обов'язкова (вибіркова) дисципліна циклу професійної (загальної) підготовки.

Електронний курс призначено для вивчення дисципліни студентами 3 курсу першого (бакалаврського) рівня підготовки спеціальності 202 Захист і карантин рослин).

Електронний курс призначено для вивчення дисципліни студентами 1 курсу другого (магістерського) рівня підготовки спеціальності  202 Захист і карантин рослин).

У відповідності до сучасних соціальних замовлень підготовка фахівців вищої освіти повинна ґрунтуватися на потребах сьогодення. Бакалаври біологічних спеціальностей, особливо спеціальності «Захист і карантин рослин», повинні володіти не тільки знаннями, уміннями і навичками професійної діяльності у відповідній галузі, а й здатних до високопрофесійного вирішення виробничих питань рентабельного і екологічно безпечного захисту сільськогосподарських, лікарських, декоративних культур, лісових насаджень тощо.

Мета навчального курсу — набуття студентами знань з теоретичних основ імунітету рослин проти хвороб і шкідників та навиків з практичного їх застосування. Предмет дисципліни: системи профілактики та засобів боротьби з конкретними хворобами рослин, методи селекції рослин на стійкість проти хвороб та шкідників.

Ключові слова