Викладач: Ігнатенко Наталія Віталіївна – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри всесвітньої історії та релігієзнавства. Науковець ТНПУ ім. В.Гнатюка.

Обов'язкова (вибіркова) дисципліна циклу професійної (загальної) підготовки

Електронний курс призначено для вивчення дисципліни студентами 3 -4 курсу першого (бакалаврського) рівня підготовки спеціальності 014.03 Середня освіта (Історія), 014.03 Середня освіта (Історія та англійська мова), 014.03 Середня освіта (Історія та правознавство).

 «Теорія та методика навчання історії» є нормативною дисципліною циклу професійної підготовки бакалавра, що має на меті ознайомити студентів із змістом, формами, методами та технологіями навчання історії в закладі загальної середньої освіти; дослідити сучасні підходи до формування мети, завдань, структури шкільних курсів історії; проаналізувати змістові особливості шкільної історичної освіти;  ознайомити із методикою організації позакласної та позашкільної роботи на історичну тематику; підготувати  майбутніх вчителів до використання інноваційних  освітніх технологій, інтерактивних методик у навчально-виховній роботі з історії в школі. 

Прослухавши курс студент зможе: самостійно визначати та формулювати тему, мету, тип і структуру уроку історії; правильно добирати методи, прийоми та технології навчання; використовувати передовий педагогічний досвід, авторські програми та методичні концепції, результати науково-методичних досліджень як еталон для формування власного методичного стилю роботи та досягнення оптимальних результатів своєї професійної діяльності.

Ключові слова: теорія та методика навчання, зміст навчання, форма навчання, методи навчання, технології навчання.