Викладач:   Огниста Катерина Миколаївна   - кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент кафедри фізичного виховання та реабілітації. Науковець ТНПУ ім. В.Гнатюка.

Обов'язкова (вибіркова) дисципліна циклу професійної (загальної) підготовки.

Електронний курс призначено для вивчення дисципліни студентами першого (бакалаврського) рівня підготовки спеціальності 013 Початкова освіта, 012 Дошкільна освіта

 Метою є вивчення навчальної дисципліни є теорія і методика фізичного виховання дітей молодшого шкільного віку, а також оволодіння професійними навичками і уміннями, які необхідні для педагогічної організаційної роботи у загальноосвітньому навчальному закладі.

У ході викладання навчального курсу здійснюється вивчення теорії і методики фізичного виховання дітей молодшого шкільного віку, оволодіння формами, методами та засобами, які входять в арсенал фізичного виховання.

Міждисциплінарні зв’язки: навчальна дисципліна має зв’язки з такими навчальними дисциплінами як: анатомія людини, педагогіка, основи гімнастики, основи легкої атлетики, рухливі ігри, вступ до спеціальності, характеристика сфери фізичного виховання, олімпійський та професійний спорт.

Ключові слова. Вчитель початкових класів, учень, фізичне виховання, теорія і методика фізичного виховання.