Викладач: Волік Надія Володимирівна  – кандидат історичних наук, асистент кафедри всесвітньої історії та релігієзнавства. Науковець ТНПУ ім. В. Гнатюка.

Електронний курс призначено для вивчення дисципліни студентами 1 курсу другого магістерського рівня спеціальності 031 Релігієзнавство.

Дисципліна: вибіркова.

Метою навчальної дисципліни є формування морально-етичних основ світогляду майбутніх магістрів-релігієзнавців на основі аксіологічної моделі християнства; аналіз змістових особливостей христологічних доктрин у сотеріологічному, есхатологічному, антропологічному, амартологічному, соціально-етичному вимірі; з᾿ясування практичної ролі християнської етики, зокрема, у питаннях екології, економічних відносин, біоетики та гендерних проблем із врахуванням процесів секуляризації суспільства.

Завдання: подальший розвиток загальних і професійних компетентностей; виробити у студентів навички аналізу особистісних та соціально значущих проблем для генерації нових педагогічних і корекційних ідей на основі цінностей християнської етики; формування уявлень про базові біблійні, зокрема християнські аксіологеми та їх місце у вимірах світової та національної історії; розвиток базових знань про суспільну роль християнських конфесій та підвищення рівня готовності до освітньої співпраці із фаховими церковними служителями; моделювання і корегування власної професійної діяльності як викладачів предметів духовно-морального напряму.

Ключові слова: християнська етика, мораль, есхатологія, сотеріологія, антропологія, міжрелігійний діалог, толерантність.