Викладач:  Конончук Олександр Борисович кандидат біологічних наук, доцент кафедри ботаніки та зоології. Науковець ТНПУ ім. В.Гнатюка
Викладач: Яворівський Руслан Любомирович, асистент, зав. навч. лаб. морфології та систематики рослин – гербарій. Науковець ТНПУ ім. В.Гнатюка.

Електронний курс "Каталог сільськогосподарських і бур'янистих рослин агробіолабораторії ТНПУ імені Володимира Гнатюка" призначений, як посібник із самостійної роботи,  для вивчення ботанічної характеристики сільськогосподарських і бур'янистих рослин, студентами 3 і 4 курсу першого (бакалаврського) рівня підготовки спеціальності 014.06 Середня освіта (Хімія), 014.05 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини)  під час проходження ними курсів "Систематика рослин", "Основи агрохімії, землеробства і фітопатології", "Основи сільського господарства", "Навчальна практика із систематики рослин" і "Навчальна практика з основ сільського господарства".

Метою курсу є допомогти студентам самостійно вивчити види, підвиди і різновидності сільськогосподарських і бур'янистих рослин, які вирощуються чи зустрічаються на території агробіолабораторії Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

Ключові слова: агробіолабораторія, польові культури, овочеві, плодові, ягідні, бур'яни.