Викладач: Слозанська Ганна Іванівна - доктор педагогічних наук, професор кафедри спеціальної та інклюзивної освіти. Науковець ТНПУ ім. В.Гнатюка 

Викладач: Олійник Галина Михайлівна - кандидат педагогічних наук, викладач, доцент кафедри соціальної роботи та менеджменту соціокультурної діяльності.  Науковець ТНПУ ім. В.Гнатюка.  

Вибіркова дисципліна циклу професійної (загальної) підготовки

Електронний курс призначено для вивчення дисципліни студентами 2 курсу першого (бакалаврського) рівня підготовки спеціальності 231 Соціальна робота та 2 курсу першого (бакалаврського) рівня підготовки спеціальності 016 Спеціальна освіта

Мета: ознайомити студентів з теоретичними, методичними та правовими основами, метою, змістом та особливостями діяльності соціального гувернера, специфікою освітньо-виховної роботи соціального гувернера в сім’ї, на основі активізації, узагальнення, систематизації та інтеграції набутих раніше у ході вивчення інших навчальних дисциплін знань, умінь і навичок формування професійних компетенцій і компетентностей соціального гувернера з метою їх ефективного використання у процесі виконання професійних обов’язків соціального гувернера.

 Ключові слова: соціальний гувернер, компетентність, виховання, навчання, індивідуальний розвиток, діти з особливими освітніми потребам, дозвілля дітей.