Викладач: Слозанська Ганна Іванівна - доктор педагогічних наук, професор кафедри соціальної роботи, спеціальної освіти і менеджменту соціокультурної діяльності. Науковець ТНПУ ім. В.Гнатюка 

Обов'язкова (вибіркова) дисципліна циклу професійної (загальної) підготовки
Електронний курс призначено для вивчення дисципліни студентами 3 курсу першого (бакалаврського) рівня підготовки спеціальності 231 Соціальна робота, 028 Менеджмент соціокультурної діяльності, 016 Спеціальна освіта (Логопедія. Спеціальна психологія), 011 Освітні, педагогічні (Соціальна педагогіка).

Електронний курс призначено для вивчення дисципліни студентами 1 курсу другого (магістерського) рівня підготовки спеціальності 231 Соціальна робота, 028 Менеджмент соціокультурної діяльності, 016 Спеціальна освіта (Логопедія. Спеціальна психологія), 011 Освітні, педагогічні (Соціальна педагогіка).

Мета: Навчальний курс спрямований на формування у студентів поглиблених знань і вмінь інноваційного характеру, спрямованих на отримання досвіду їх застосування у процесі вирішення проблемних професійних завдань у соціальній сфері; залучення до того досвіду, який уже існує як у зарубіжній, так і у вітчизняній практиці соціальної роботи; надання необхідних базових навичок проведення супервізії; оволодіння знаннями щодо основних теоретико-методологічних положень супервізії як науки, історії її виникнення та розвитку, основних теоретико-емпіричних моделей, стилів, фокусів, форматів, факторів супервізії, етичних та юридичних принципів, базових цінностей, супервізійних ролей і відносин і, перш за все, – професійного розвитку супервізора – процесу, який допомагає усвідомити свої сильні сторони й обмеження, визначити зони росту і взагалі цікаво та продуктивно існувати у своїй професії.

Ключові слова.